Förarintervju: Tony Samuelsson

Jag började med cross som 7 åring i Bodafors, blev intresserad av speedway i Brassbo där jag körde de första varven 1980 tror jag det var på 50cc. Hade ingen framgång som knatte direkt, betydligt lättare när jag debuterade i Brassarnas A-lag som 15åring på 500cc 1983 (fyllde 16 i Oktober), framgång där var när vi tog silver i Div 1, och som enda lag slog Vargarna, som med minsta marginal gick upp i Elitserien det året 1985, tror jag..87 värvad till Skepparna 88 i div 1, körde Par sm final med Patrik Olsson, jsm final kom 6a tror jag före bl.a Rickardsson, , 89 värvad till Dackarna Elitserien, lagkamrat med bla John Davis o Martin Dugard UK,  Anders Kling, Jörgen Johansson, Stefan Skill Andersson, Christer Jonsson, Tony Zetterström mfl, Sommaren 1989 var jag på landslagsturne i Ryssland 14 dagar, 1991 trappade jag självmant ner bl.a  pga av eget företag som tog tid och tungt att motivera allt slit, körde div 1 m Brassarna igen på skoj mest, körde inget 92, comeback 93 i Vargarna mest på skoj pga Tony Gudbrand körde där och han frågade om jag var sugen. Körde ej 94, 95, 96, ..97 comeback igen i Brassarna på skoj lite, körde fram tom sommaren 99 då en skada satte stopp. Därefter inget kört mer än provat några varv var 5 år ungefär.

Sålt företaget 2014 fått lite tid över och kände åter suget, comeback inte direkt allvarligt och seriöst jag inser ju att jag är för gammal, bara en rolig grej om man kan vara med och gasa lite på den här nivån. Det saknas ju dessutom lokala förare så jag ser det som en tjänst till klubben som fostrat mig, lite frivilligt arbete som ordförande och lagutfyllnad 🙂 sen är det väl så att när hjälmen åker på så vill man ju helst inte bli sist i mål så jag gasar nog så mycket jag orkar och vågar antar jag.

Provat 2 ggr själv i sommar….och en gång där jag körde tillsammans med Mikael Andersson från Vetlanda. (också en gammal veteran). Köpt en hoj av Alexander Woentin, motor som Peter Ljung enligt uppgift tog 9 eller 10 pinnar på i ett GP-kval för några år sedan. Kenny Wennerstam blev Svensk juniormästare på den 2017, eller var det Alexander Woentin ? Kenny har i alla fall ägt hojen och någon av dem blev mästare på den.

Fick en sponsor till nytt ställ (tack till Vinslövs Fritidscenter AB, Johnny Lindell) eftersom jag inte kommer i det gamla. Har gått upp något kilo sedan det begav sig 😉

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*